Muzlu Köstebek Pasta Tarifi:
Malzemeleri:
- 4 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 kaşık kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Muz
- Dövülmüş Antep fıstığı
Muzlu Köstebek Pasta Yapılışı:
- Yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Ardından un, kakao, vanilya, kabartma tozu, sıvıyağ ve su eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Elde edilen akışkan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
- Kreması için 3 su bardağı sütün içine un, şeker, nişasta ve vanilya koyularak koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir.
- Kek piştiğinde tepsiden çıkartılır ve su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kekten yuvarlak parçalar çıkartılır.
- Kekten kalan diğer parçalar rondodan geçirilir. Muzlar halka halka doğranır. Yuvarlak keklere tek tek önce krema bombeli bir şekilde koyulur.
- Üzerine de bir dilim muz yerleştirilir. Rondodan geçen kek kırıntılarına batırılarak bu küçük pastalara köstebek yuvası şekli verilir. Üzerine ufalanmış Antep fıstığı serpiştirilerek servis edilir.