Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Mandalina Reçeli Tarifi

Nurselin Mutfağı Mandalina Reçeli Tarifi




Mandalina Reçeli Tarifi

Malzemeleri:
1 kilo mandalina
5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon






Hazırlanışı:
Mandalinaları yıkayıp kabuklarını ya törpüleyin yada ince bir şekilde rendeleyin. Sonrasında kaynayan suyun içine atıp 5 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra mandalinaları süzün. Bu işlemi 3 kez yapın. 3 kez yaptıktan sonra mandalinaları bir süzgece alıp üzerine sert bir şey koyarak suyunu iyice süzdürün. Süzdükten sonra mandalinaları yan tarafından kesip ikiye ayırın. Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Sonrasında kaynayan şerbetin içine mandalinaları atıp 30-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra limonu da sıkıp altını kapatın.

Nurselin Mutfağı Tifle Tarifi


0 yorum:

Yorum Gönder