İncir Tatlısı Tarifi

İncir Tatlısı Tarifi 
Malzemeler:
Yarım kilo kuru incir
3 yemek kaşığı susam
1 su bardağı ceviz
SOSU İÇİN:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker



İncir Tatlısı Yapılışı Nurselin Mutfağı:
İncirler yumuşayana kadar haşlanır. Ardından sudan alınıp soğumaya bırakılır. Susamlar tavada kavrulur ve ceviz eklenir. Sos için süt, su ,nişasta, un, kakao ve şeker bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırılır. İncirlerin içi susamla doldurulur ve üzerlerine sos döküp servis edilir. Nurselin Mutfağı İncir Tatlısı tarifi servise hazırdır. AFİYET OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder