Anasayfa » , » Zeytinli Açma Tarifi - Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?

Zeytinli Açma Tarifi - Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı Zeytinli Açma Tarifi
Zeytinli Açma
Malzemeleri:
600 gr un
250 ml su
Yarım su bardağı toz şeker – 75 gr
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tutam tuz
50 ml sıvıyağ
1 adet yumurta
100 gr tereyağı – eritilmiş
İçi için;
50 gr zeytin ezmesi
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı



 Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi yoğurun ve yuvarlak hamurlar yapıp tezgahta 1 saat mayalandırın. Ardından yuvarlakları rulo şeklinde açın, yassılaştırın, içine zeytin ezmesi sürün ve sararak ince uzun bir hamur elde edin.Hamuru açma gibi yuvarlak şeklini verin, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder