Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Mamul Tarifi

Nurselin Mutfağı Mamul Tarifi

Nurselin Mutfağı 11 Eylül 2015 cuma Mamul Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Mamul tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.


Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.






Nurselin Mutfağı Mamul Tarifi:

Nurselin Mutfağı Mamul Malzemeleri:
750 gram un
250 gram tereyağ
1 adet muskat
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı damla sakızı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1,5 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri

Nurselin Mutfağı Mamul Hazırlanışı:
Havanda muskat, mahlep iyice dövülür. Ufalanan baharatların içine 2 kaşık un dökülür ve havana bu kez damla sakızı konularak dövmeye devam edilir. Un haline gelen muskat, mahlep ve damla sakızı yoğurma kabına alınarak üzerine 250 gr oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvıyağ ve su ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. İçine, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ilave edilir. İçine koymak için ceviz içinde iri parçalar kalacak şekilde dövülür ve tarçınla harmanlanır. Hamur kıvama gelince cevizden biraz daha büyük bezeler yapılır ve ortası açılarak cevizli harçtan konularak kapatılır. Mamül kalıbı yağlanır. Elde edilen hamur bezesi kalıba bastırılır. Şekil alınca yaplanmış fırın tepsisine dizilir. Eğer evde bu kalıptan yoksa mamüle, üzerine bastırılan bir çatalla da şekil verilebilir.
Mamuler üzeri hafif pembeleşelene kadar fırında 180 derecede pişirilir. Fırından çıkartılan mamuller soğuyunca üzerine bolca pudra şekeri serpilir.

Nurselin Mutfağı Mamul tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.