Anasayfa » , » Zeytinli Dereotlu Poğaça Tarifi

Zeytinli Dereotlu Poğaça Tarifi

zeytinli-dereotlu-pogacaZeytinli Dereotlu Poğaça Tarifi Ardanın Mutfağı
Malzemeler;
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
20 gr yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
yarım demet dereotu
6,5 su bardağı un
Tuz
İçi için - Zeytin ezmesi
Üzeri için – 1 adet yumurta sarısı



Zeytinli Dereotlu Poğaça Yapılışı Ardanın Mutfağı:
Ilık süt şekeri bir kapta karıştırın, mayayı ilave edin. 10 dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip hamur olacak şekilde yoğurun. 1-1,5 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan elinize ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın ve ortasına zeytin ezmesi koyup toplar şeklinde kapatın.
Tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder