KEPİR SARMASI
Malzemeler :
2 bağ karalahana
6 parça kuzu gerdan.
3 su bardağı kepir (kırık mısır).
6 adet kuru soğan.
1 baş sarımsak.
Yarım çay batdağı sıvı yağ.
2 yemek kaşığı tereyağ.
1 su bardağı bulgur.
1 su bardağı pirinç.
1 tutam maydanoz.
Pulbiber.
Tuz.
1 bardak sıcak su.
SOSU İÇİN.
1 yemek kaşığı biber salçası. Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Yarım bardak sıcak su.
Tuz.
Karalahana yapraklarının sapları temizlenir ve tuz atılan bol suda yumuşayana kadar bir kaç dakika haşlanır. Yumuşayınca ocaktan alınıp soğuk suya bastırılarak acısı alınır. Yapraklar ikiye ayrılır ve ortasındaki damarı çıkarılır.
Tereyağı eritilip sıvı yağ gezdirilen tavada küçük küçük doğranan soğanlar ve sarımsaklar kavrulur. Pul biberi ve tuzu atılır. Rengi dönünce yıkanıp süzülen pirinç ve bulgur konur. 3 bardak kepir yani kırık mısırı eklenir. Doğranan maydanozlar katılır. Karabiberi atılır. Sıcak suyu verilip demlenmeye bırakılır. Biraz serinleynce yapraklara konur ve uzun ince sarılarak dibine gerdan eti konulan tendereye dizilir.
Sıvı yağında salça kavrulur sıcak su ile açılır ve tuz atılarak sos hazırlanır. Pişmek üzere ocağa alınan sarmalarin üzerine gezdirilir ve kapağı kapatılır. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ters çevrilerek sunuma alınır.