Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Haşhaşlı Revani Tarifi

Nurselin Mutfağı Haşhaşlı Revani Tarifi



hashasli-revani-tarifi-nurselin-mutfagiHaşhaşlı Revani Tarifi

Malzemeleri:
1 su bardağı toz haşhaş.
1 su bardağı irmik.
1 su bardağı un.
1 su bardağı şeker.
3 adet yumurta.
Yarım çay bardağı sıvıyağ.
1 paket kabartmatozu.
1 paket vanilya.
ŞERBETİ İÇİN.
4 su bardağı şeker.
4 bardak su.



Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba 3 yumurta kırılır ve 1 bardak şekerle çırpılır. Köpürüp kar kıvamına gelince yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 bardak irmik ve haşhaş eklenir. Kabartmatozu ve vanilyası un ile birlikte ilave edilip karıştırılır.
Dibine sıvıyağ gezdirilen ve haşhaş serpilen geniş bir cam kaba alınır. 170 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Fırından çıkartılan haşhaşlı revani ılıdıktan sonra, yine ılımış şerbeti ile buluşturulup, servis edilir.