Anasayfa » , » Fındıklı Burma Baklava Tarifi

Fındıklı Burma Baklava Tarifi



Fındıklı Burma Baklava Tarifi

Fındıklı Burma Baklava Malzemeler

HAMURU İÇİN 
 4 su bardağı un
 1 adet yumurta
 1 çay bardağı süt
 1 çay bardağı yoğurt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı sirke
 1 fiske tuz
AÇMAK İÇİN 
 3 su bardağı nişasta
 1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI İÇİN 
 2 su bardağı çekilmiş fındık
ÜZERİ İÇİN
 250 g tereyağı
ŞERBETİ İÇİN 
 4 su bardağı şeker
 4 bardak su
 34 damla limon suyu



 Fındıklı Burma Baklava Hazırlanışı:

Süt, yoğurt, sıvı yağ geniş bir kaba alınır. Yumurta kırılır. Çıtırlık vermesi için sirke eklenir. Tuzu atılır ve un ile yumuşak kıvamlı hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir 5-10 dakika dinlendirilir. Nişastaya bulaştırılan kabartma tozu ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. 6 tanesi üstüste konur ve tek seferde büyütülür. Tek tek de açabilirsiniz. Büyütülen yufkanın üzerine çekilmiş fındık serpilir Oklavaya sarılır ve 2 yanından büzülürek burgu şekli verilir Fırın tepsisine dizilir Üzerine eritilen ve tortusu kalmasın diye süzülen tereyağ gezdirilir 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
4 bardak şekere 4 bardak su konur Limon suyu sıkılır ve şerbeti pişirilir Fırından çıkıp soğuyan ve dilimlenen tatlıya sıcak olan şerbet gezdirilip sunuma alınır.