Fındıklı Burma Baklava Tarifi
Fındıklı Burma Baklava Malzemeler
HAMURU İÇİN4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
AÇMAK İÇİN
3 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
İÇ HARCI İÇİN
2 su bardağı çekilmiş fındık
ÜZERİ İÇİN
250 g tereyağı
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 bardak su
34 damla limon suyu
Fındıklı Burma Baklava Hazırlanışı:
Süt, yoğurt, sıvı yağ geniş bir kaba alınır. Yumurta kırılır. Çıtırlık vermesi için sirke eklenir. Tuzu atılır ve un ile yumuşak kıvamlı hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir 5-10 dakika dinlendirilir. Nişastaya bulaştırılan kabartma tozu ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. 6 tanesi üstüste konur ve tek seferde büyütülür. Tek tek de açabilirsiniz. Büyütülen yufkanın üzerine çekilmiş fındık serpilir Oklavaya sarılır ve 2 yanından büzülürek burgu şekli verilir Fırın tepsisine dizilir Üzerine eritilen ve tortusu kalmasın diye süzülen tereyağ gezdirilir 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.4 bardak şekere 4 bardak su konur Limon suyu sıkılır ve şerbeti pişirilir Fırından çıkıp soğuyan ve dilimlenen tatlıya sıcak olan şerbet gezdirilip sunuma alınır.