Anasayfa » , » Pideli Köfte Tarifi

Pideli Köfte Tarifi



Pideli Köfte Tarifi 
MALZEMELER
- 500 g yağlı dana kıyma.
- 500 g yağlı kuzu kıyma.
- 1 yemek kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 3 adet domates.
- 6 adet sivri biber.
HAMURU İÇİN.
- 3 bardak un.
- 1 paket yaş maya.
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- su.
SOSU İÇİN.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 2 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 çay bardağı sıcak su
ÜZERİ İÇİN
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase yoğurt.
- 2 diş sarımsak.



Yapılışı:
- Geniş bir kaba un konur. Yaş maya, şeker ve tuz eklenir. Aldığı kadar su ile sert kıvamlı hamur yoğurulur cevizden biraz büyük bezeler elde edilir ve 30 dakika mayalandırılır.
- Kaseye un konur ve soğuk su ile pütürtü kalmayacak şekilde kıvam verilir. Üzerine çırpılarak sıcak su eklenerek bulamacı hazırlanır. Bu bulamaca batırılan elle dinlenen bezeler tatlı tabağından küçük olacak şekilde açılıp parmakla şekil verilir ve fırın tepsisine dizilir. Özelliği ekmek fırınında pişirilmesidir fakat siz 200 derecede evdede fırına verebilirsiniz. Pidelerimiz hazırdır.
- Dana kıyma ve kuzu kıyma geniş bir kaba alınır. Tuzu ve karabiberi atılıp özleşene kadar yoğurulur ve dolapta dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve elde yuvarlanır. Üstünden bastırılır ve az yağda çevrilerek kızartılır.
- Sıvı yağ domates salçası ile birlikte pişirilir. Tuzu atılır ve ılık su ile inceltilir. Sosu hazırdır.
- Pideler kuşbaşı doğranır ve pişirilen domates sosu ile ıslatılır. Kızartılan köfteler üzerine dizilir. Kızartılan domates ve biberler ile süslenir. Eritilen tereyağ ve sarımsaklı yoğurtla sunuma alınır.