Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Midye Börek Tarifi

Nurselin Mutfağı Midye Börek Tarifi

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Midye Börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

 

Nurselin Mutfağı  Midye Börek TarifiMİDYE BÖREK


Malzemeler :
5 adet yufka. 
yarım kalıp yağlı beyaz peynir.
1 tutam maydanoz.
1 su bardağı süt.
yarım su bardağı sıvı yağ.
2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Yufkalar büyükce açılıp ikiye katlanır ve ortasından kesilir. Çıkan üçgen dilimlerin üzerine tek tek süt ve sıvıyağ karışımı sürülür. Üçgenin kalın tarafının orta kısmından parmak ile uç kısmına doğru toparlanır. Çıkan kanatlar uçlarından üstüste konur ve üzerine peynirli maydanozlu iç harçtan 1 kaşık yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilen tereyağ gezdirilir. 200 derecede fırına verilir. Pişme süresi ortalama 30 dakikadır fakat her fırında bu sürenin değişebileceğini unutmayınız.


Nurselin Mutfağı Ispanaklı Kiş Tarifi


0 yorum:

Yorum Gönder