Anasayfa » , » Lezzet Durağı Havuçlu Lokum Tarifi 11 Nisan 2015

Lezzet Durağı Havuçlu Lokum Tarifi 11 Nisan 2015

Lezzet Durağı Huvuçlu Tarifi 11 Nisan 2015



Havuçlu Lokum Malzemeler;

750 gr. havuç

1,5 su b. tozşeker

alabildiği kadar şekerli bisküvi

Üzeri için:

hindistan cevizi



Lezzet Durağı Huvuçlu Lokum Tarifi Yapılışı:

750 gr.havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Tencereye alın üzerine 1.5 su bardağı toz şeker

ilave edin.Önce su salıp daha sonra suyunu çekene

kadar pişirin. Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince

Üzerine alabildiği kadar şekerli bisküvi ekleyin.

Karıştırarak hamur haline getirin.

İsterseniz havuç piştikten sonra içine toz fındık veya

dövülmüş ceviz ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.Havuçlu karışmdan

sulu köfte gibi parçalar koparıp yuvarlak toplar elde edin.

Havuçlu lokumları hindistan cevizine bulayıp servis edin.

Üzerine kürdanlar batırarak bayram sofrasında da ikram edebilirsiniz..

Afiyet Olsun


0 yorum:

Yorum Gönder