Ardanın Mutfağı TAHİN PEKMEZLİ KEK Tarifi ve yapılışını izledik. Tahin Pekmezli Kek tarifini Alamayanlar için özel olarak burada paylaşıyorum.
TAHİN PEKMEZLİ KEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
½ su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
![Ardanın Mutfağı TAHİN PEKMEZLİ KEK Tarifi 18 Nisan Ardanın Mutfağı TAHİN PEKMEZLİ KEK Tarifi 18 Nisan](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTOpPVpFxRKXkMx7hBWQctQK0GBiggeq6ZKSNBOUrl2ZeSGvU_kIg5UHpfAF0T-XH5zSjH1uMzLrB9UFIA-RWazGeNOwtOl6F-e3O3EzmMQTx4vLCOs-kj5o5cyoTssWcsXheWIRGfdACi/s320/Ardanin-Mutfagi-Tahin-Pekmezli-Kek-Tarifi-18-Nisan.jpg)
½ su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı – soğuk
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
1-Yumurta ve şekeri kıvam alıncaya kadar çırpın.
2-Yağ ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin.
3-Ardından katı malzemeleri ekleyerek spatula ile iyice homojen oluncaya kadar alttan üste doğru karıştırın.
4-Harcı ikiye bölün yarısına tahin ve pekmezi ilave edin.
5-Kek kalıbınızı yağlayın. Bir kaşık tahin pekmezli harçtan bir kaşık beyaz harçtan dökerek üst üste sıra sıra dökün ve alacalı bir hal almasını sağlayın.
6-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin ve soğutun.
Sosun Hazırlanışı :
Tahini ısıtın ve kenara alıp pekmezi ilave edip, karıştırın.
Soğuk tereyağını parça parça ilave edip sosunuzu bağlayın. Sosu soğutun.
Soğuyan kekin üzerine sosu dökerek servis edin. Afiyet Olsun