Anasayfa » , , » Ardanın Mutfağı TAHİN PEKMEZLİ KEK Tarifi

Ardanın Mutfağı TAHİN PEKMEZLİ KEK Tarifi

Ardanın Mutfağı TAHİN PEKMEZLİ KEK Tarifi ve yapılışını izledik. Tahin Pekmezli Kek tarifini Alamayanlar için özel olarak burada paylaşıyorum.



  TAHİN PEKMEZLİ KEK


Malzemeler:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
½ su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Ardanın Mutfağı TAHİN PEKMEZLİ KEK Tarifi 18 Nisan1 paket vanilya
½ su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı – soğuk
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

1-Yumurta ve şekeri kıvam alıncaya kadar çırpın.
2-Yağ ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin.
3-Ardından katı malzemeleri ekleyerek  spatula ile iyice homojen oluncaya kadar alttan üste doğru karıştırın.
4-Harcı ikiye bölün yarısına tahin ve pekmezi ilave edin.
5-Kek kalıbınızı yağlayın. Bir kaşık tahin pekmezli harçtan bir kaşık beyaz harçtan dökerek üst üste sıra sıra dökün ve alacalı bir hal almasını sağlayın.
6-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin ve soğutun.

Sosun Hazırlanışı :
Tahini ısıtın ve kenara alıp pekmezi ilave edip, karıştırın.
Soğuk tereyağını parça parça ilave edip sosunuzu bağlayın. Sosu soğutun.
Soğuyan kekin üzerine sosu dökerek servis edin. Afiyet Olsun








0 yorum:

Yorum Gönder