Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı TUZLU KURABİYE Tarifi

Nurselin Mutfağı TUZLU KURABİYE Tarifi

Nurselin Mutfağında TUZLU KURABİYE Tarifi verildi. TUZLU KURABİYE Tarifini İzleyemeyenler yada tarifi not edemeyenler için Nurselin Mutfağında yayınladığı sekliyle TUZLU KURABİYE tarifini blogumda paylaştı.

16 Nisan 2015 Nurselin Mutfağı TUZLU KURABİYE Tarifi


TUZLU KURABİYE



Malzemeleri :

6,5 su bardağı un
3 paket çeşnili kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
galete unu


Hazırlanışı :

2 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ geniş bir kaba alınır. 3 paket çeşnili kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Eğer çeşnili kabartma tozu bulamazsanız 3 paket normal kabartma tozu koyup, 1 tatlı kaşığı mahlep katabilirsiniz. Ortalama 6,5 su bardağı un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp galeta ununa bulanıp üzerine yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. 180 derecede fırına verilir.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder