Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı PIRASA DOLMASI Tarifi

Nurselin Mutfağı PIRASA DOLMASI Tarifi



Pırasa Dolması Tarifi Nurselin Mutfağı Manisa 19 Mart 2015
Malzemeler:

1 kilogram kadar pırasa
1 tane orta boy kuru soğan
1 çay bardağı ölçeğinde ince bulgur
Yarım çay bardağı ölçüsünde pirinç
200 gram kadar kuzu kıyması
Yarım çay bardağı ölçüsünde zeytinyağı
1 tutam kadar karabiber
1 tutam kadar nane
1 tutam ölçüsünde kimyon
2 tane iri havuç
1 tane bol sulu limon

Pırasa Dolması YAPILIŞI Nurselin Mutfağı:

Yemeğimize pırasaları ayıklayıp haşlamakla başlayıp soğanları doğramakla devam ediyoruz. Doğranan soğanları koyduğumuz kabın içerisine bulgur ve pirinç eklendikten sonra kıyma, zeytinyağı ve baharatları koyup karıştırıyoruz. Haşlanan pırasaların hepsini soğuk suya tutarak kesilmelerini kolaylaştırıyoruz. Pırasalara boylamasına bıçak ile atılan bir çizik yaprakları kolayca elde etmenizi sağlayacaktır. Pırasa yapraklarının içerisine hazırlanan harçtan koyduktan sonra pırasaları bir tencereye dizip üzerini geçecek kadar su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Nurselin Mutfağı Pırasa Dolması Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.