Anasayfa » » Doğum Günü Pastası Tarifi

Doğum Günü Pastası Tarifi



Doğum Günü Pastası Tarifi 

Pandispanya Keki İçin Malzemeler:

4 tane orta boy yumurta
1 su bardağı kadar toz şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Süslemek İçin Malzemeler:

1 Kase kadar çilek

Kreması İçin Malzemeler:

3 su bardağı ölçüüsnde süt
Yarım yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı ölçüsünde un
1 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
1 paket kadar vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı ( Yoksa Margarin )
Üzeri İçin Malzemeler:
1 paket kadar kremşanti

Keki Islatmak İçin Malzemeler:

Süt

Doğum Günü Pastası Yapılışı:

İlk olarak pandispanya kekimizi hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri bir kaba alıp üzerine un ekleye ekleye krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Yağlanmış tepsimize kekimizi dökelim ve 180 derecede ısınmış fırında 40 dakika kadar pişirelim. Kremşantimizi paketteki tarife göre hazırlıyoruz. Çilekleri ikiye bölüp pastanın kenarlarına yapıştıracağız. Dolgu kreması için ise tencereye süt, nişasta, kakao ve un ekleyerek kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyip 3 dakika bekleyip ocaktan kenara alıyoruz. Pişen pandispanyayı süt yardımı ile ıslatıyoruz ve ikiye bölüyoruz. Birinin üzerine kremayı sürüp üzerine diğerini kapatıyoruz. Son olarak ise üzerine hazırladığımız kremşantiyi yayıp yanlarına çilekleri yapıştıralım. Buzdolabında soğuduktan sonra servise hazırdır.