Anasayfa » , » Arabaşı Çorbası Tarifi Nurselin Mutfağı

Arabaşı Çorbası Tarifi Nurselin Mutfağı



Arabaşı Çorbası Tarifi Nurselin Mutfağı Konya Mutfağı 

Malzemeler:

1 kilogram kadar tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kadar tereyağı
1 çorba kaşığı kadar domates salçası
1 çorba kaşığı kadar biber salçası
Pul biber
2 litre ölçüsünde su

Hamuru İçin Malzemeler:

4 kase kadar su
1 kase kadar un
2 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz

Arabaşı Çorbası Yapılışı:

İlk olarak çorbamızın yanında tüketeceğimiz hamurumuzu hazırlamakla başlıyoruz. Suyun içerisine unu ekleyip ocağa koyup karıştırarak kaynamaya bırakalım. Koyu bir kıvam aldıktan sonra büyükçe bir tepsiye döküp soğumaya bırakalım. Tavuğu haşlayalım ve didikleyelim. Tereyağımızın içerisinde unumuzu kavuralım sonrasında salça ve 2 litre su ekleyip topaklandırmadan yavaşça karıştıralım. Suyumuz kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavukları içerisine ekleyelim ve 10 dakika kaynatalım.  Çorbamız hazır olduktan sonra tepsiye hamur ve çorbamızı koyup arabaşını servise hazır hale getirelim.       

AFİYET OLSUN.








0 yorum:

Yorum Gönder