Anasayfa » , » Altın Kesesi Tarifi Nursel’in Mutfağı Kahramanmaraş Mutfağı 17 Şubat 2015

Altın Kesesi Tarifi Nursel’in Mutfağı Kahramanmaraş Mutfağı 17 Şubat 2015



Altın Kesesi Tarifi Nursel’in Mutfağı Kahramanmaraş Mutfağı 17 Şubat 2015

Hamuru İçin Malzemeler:

1 su bardağı kadar süt
4 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı ölçüsünde un
2 yemek kaşığı ölçüsünde kakao

Kreması İçin Malzemeler:

Damla çikolatalı muhallebi ( Yoksa puding yada krema kullanabilirsiniz. )

İçi İçin Malzemeler: 

Damla çikolata
Fındık
Ceviz
Fıstık
Ufak doğranmış incir
Meyve

Altın Kesesi Yapılışı:

Öncelikle kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba ekleyip çırpıyoruz. Kızgın tavaya 3 yemek kaşığı ölçüsünde krep hamurunu dökün ve tersini ve ön yüzeyini pişirin. Pişen krep hamurunun içerisine kremayı ve istediğiniz malzemeleri yerleştirin fakat çok doldurmamaya dikkat edin. Ağzını kese biçiminde büzün. Sonra ise üzerine 1 tatlı kaşığı ölçüsünde krema koyup servise hazır hale getiriyoruz.


AFİYET OLSUN.







0 yorum:

Yorum Gönder