Nurselin mutfağı yemek programında yapılan Gazoz Tatlısı tarifini ekranlarda izelendikten hemen sonra, blogumuzda paylaşıyoruz.
Gazoz Tatlısı Tarifi
Gazoz Tatlısı Malzemeleri:
Hamuru İçin;
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı sade gazoz
1 çay bardağı ılık su
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
Şerbeti İçin;
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Hamuru Açmak İçin;
1 su bardağı nişasta
Hamurları Yağlamak İçin;
1 su bardağı zeytinyağı
Gazoz Tatlısı Hazırlanışı:
Yumurtaları kırıp bir kaba koyun. Üzerine gazozu ve ılık suyu ekleyerek karıştırın. Un ve mayayı da ekleyip hepsini birlikte yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini kapatarak mayalanması için biraz bekletin. Hamur mayalandıktan sonra 2 bezeye ayırın. Ayırdığınız hamurları nişasta ile açın. Açtığınız hamurların üzerine yağı sürüp her yerini yağlayın. Yağladıktan sonra sıkı olarak rulo şeklinde sarın. Sardıktan sonra 1 parmak kalınlığında kesip, dik şekilde tepsiye yerleştirin. Sonrasında tepsi mayası olması için bekletin. Diger tarafta şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. Mayalandıktan sonra fırına vererek 180 derecede pisirin. Piştikten sonra üzerine şerbetini döküp, şerbeti çektikten sonra servis edin.
Bu harika Gazoz Tatlısı Tarifi‘ni ekranlarda paylaşan Nurselin Mutfağı yemek tarifi programına emeği geçenlere teşekkürler.
Anasayfa »
Gazoz Tatlısı Tarifi
,
Nurselin mutfağı
,
Tatlı Tarifleri
» Nurselin Mutfağı Gazoz Tatlısı Tarifi
Nurselin Mutfağı Gazoz Tatlısı Tarifi
|