Nurselin mutfağı yemek programında yapılan Çıtır Börek tarifini ekranlarda izeledikten hemen sonra, blogumuzda paylaşıyoruz.
Çıtır Börek Tarifi
Çıtır Börek Malzemeleri:
1 paket baklavalık yufka
İçi İçin;
Yarım kg dana kıyma
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Yufkaları Islamak İçin;
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
Üzeri İçin;
1 adet yumurta
Çıtır Börek Hazırlanışı:
İçi için tavaya kıymaları koyup kavrurmaya başlayın. Üzerine yağınıda ekledikten sonra soğanları doğrayıp, kıymalara ekleyin. Tuz ve karabiber de ekleyip hepsini birlikte kavurun. Başka bir kaba su,süt ve sıvıyağ koyup karıştırın. Yufkaları açın. Açılan yufkaların arasına yaptığınız sütlü yağlı karışımı sürün. 4 yufka üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Son katına sütlü yağlı karışım sürmeden yapılan kıymalı harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın. Sardığınız yufkaları "U" şekline getirip tepsiye yerleştirin. Yaptığınız sütlü karışıma yumurtanın sarısını ekleyip hamurların üzerine sürün. 180 derecede fırına vererek pişirin.
Bu harika Çıtır Börek Tarifi‘ni ekranlarda paylaşan Nurselin Mutfağı yemek tarifleri programında emeği gecenlere teşekkür ederiz.
Çıtır Börek Tarifi
|