Anasayfa » , » Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi

Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi


Çikolatalı Un Helvası Topları
Malzemeleri:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
4 yemek kaşığı sıvıyağ
8 yemek kaşığı un
Çikolatalı harç için;
300 gr bitter çikolata
1 avuç kırık Antep fıstığı






Hazırlanışı:
Su ve şekeri bir sos tenceresinde şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın, kenara alın.Bir tencerede margarini eritin, sıvıyağı ekleyin. Yağlar ısınınca unu ilave edip kavurmaya başlayın. Unun rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Isıttığınız şerbet ve suyu kavrulmuş una ekleyip, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Karışım tamamen birleştiğinde ateşten alın ve 10 dakika dinlendirin.Çikolatayı benmari usulü eritin. Helvadan küçük toplar yapın ve erittiğiniz çikolataya batırıp, ardından dilerseniz kırık Antep fıstığına batırın ve buzdolabında soğutun.