Anasayfa » , » Peynirli Otlu Börek Tarifi

Peynirli Otlu Börek Tarifi

peynirli-otlu-borek-tarifi-izle-ardanin-mutfagi-1-temmuz


Peynirli Otlu Börek Tarifi

Malzemeler; 
4-5 adet yufka
500 gr beyaz peynir – böreklik
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
5-6 dal taze nane
5-6 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
 
Sıvı harç için;
1 su bardağı süt
yarım su bardağı soda
2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz


Hazırlanışı;
Sıvı harç için olan tüm malzemeleri çırparak karıştırın.
İç harç için, tüm yeşillikleri kıyın ve peynirle karıştırın.
Yufkalardan birisini tezgaha serin üzerine fırça yardımıyla sıvı harçtan sürün. İç harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın. Her bir yufkadan iki adet rulo elde edin.
Bu şekilde tüm yufkalar bitene kadar hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan sıvı harcı üzerine gezdirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.