Anasayfa » , » Nursel'in Mutfağı Ekşili Pilav

Nursel'in Mutfağı Ekşili Pilav

eksili-pilav-tarifi-izle-nurselin-mutfagiNursel'in Mutfağı Ekşili Pilav Tarifi

Ekşili Pilav 
Malzemeleri:
3 su bardağı siyez bulguru.
1 çay bardağı pirinç.
250 g yoğurt.
1 tutam ısırgan otu.
1 tutam ebe gümeci.
1 tutam maydanoz.
1 tutam dereotu.
1 tutam taze nane.
1 tutam taze soğan.
2 adet kuru soğan.
3 adet domates.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
2 yemek kaşığı domates salçası.
Karabiber.
Tuz.



Hazırlanışı:
Dibine sıvı yağ gezdirilen tencerede küçük küçük doğranan soğanlar kavrulur. Yumuşayınca doğranan domatesler eklenir. Salçaları bırakılır. Biraz kavrulunca üzerine çıkacak kadar sıcak su konur. Yıkanıp süzülen pirinci ilave edilir. Kaynayıp suyunu çekmeye başlayınca küçük kıyılan ısırganotu, ebegümeci, maydanoz, dereotu, taze nane ve taze soğan gibi yeşillikleri katılır. Karıştırılırken suda biraz inceltilen süzme yoğurdu eklenir. Tuzu ve karabiberi atılıp pişmeye bırakılır.