Ekmek Kadayıfı Tarifi
Malzemeleri:
1 büyük ekmek kadayıfı.
3,5 kilo şeker.
3 litre su.
Yarım limonun suyu.
Kaymak.
3,5 kilo şeker ve 3 litre su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kaynayıp kıvama gelince yarım limonun suyu sıkılır.
Ekmek kadayıfı kendinden daha büyük ve kenarlı olan tepsiye alınır. Üzerine ılıktan daha sıcak olan su gezdirilir. Yumuşayana kadar su verilir. İyice yumuşayınca suyu süzülür ve bir havlu ile fazlası alınır. Ocağa konur ve sıcak olan şerbet kepçe ile üzerine gezdirilir. Şerbeti çektikce tepsinin kenarlarında biriken şerbet ile üzeri ıslatılır. Bu sırada kadayıf kabaracaktır. Şerbeti komple çekince üzerine kapak kapatılır ve demlendirilir.
üzerine konulan manda kaymağı ile sunuma alınır.
Anasayfa »
Nurselin Mutfağı Ekmek Kadayıfı Tarifi
» Ekmek Kadayıfı Tarifi
Ekmek Kadayıfı Tarifi
|