Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Burma Amasya Çöreği Tarifi

Nurselin Mutfağı Burma Amasya Çöreği Tarifi



burma-amasya-coregi-tarifi-nurselin-mutfagiBurma Amasya Çöreği Tarifi
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN.

2 kilo un.
1 paket kuru maya.
1 tatlı kaşığı tuz.
Yarım su bardağı sıvıyağ.
2 su bardağı ılık süt.
Ilık su.
İÇ HARCI İÇİN.
250 g ezilmiş haşhaş.
1,5 su bardağı sıvıyağ.
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz.
ÜZERİ İÇİN.
1 adet yumurta.



Ortalama 2 kilo un geniş bir kaba alınır. Ortasından havuz açılır. Kuru maya konur. Ilıtılan süt sıvıyağı ile birlikte eklenir ve tuz atılır. Aldığı kadar ılık su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Üzeri hava almayacak şekilde kapatılır ve 30 dakika dinlendirilir.
Mayalanan hamur 2 eşit parçaya ayrılır. İlk parça üzerine sıvı yağ sürülen tezgahta elle büyükce açılır. Üzerine sıvıyağında inceltilen haşhaş yayılır ve çekilmiş ceviz serpilir. 2. Parça hamurda aynı şekilde elde açılarak üzerine kapatılır. Tekrar inceltilen haşhaş sürülür ve ceviz serpilir. 5 parmak kalınlığında şeritler kesilir ve 2'ye bölünür. Uzun ve sikdörtgen dilimleriniz olacaktır. Rulo şeklinde sarılırken kendi etrafında gelişi güzel dolanarak fırın tepsisine dizilir.
1 yumurtanın sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.