Şam Böreği Tarifi izle
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN.
1 kilo un.
1 fiske tuz.
Ilık su.
İÇ HARCI İÇİN.
500 gram bıçak arası kuzu eti
6 adet kuru soğan.
Yarım demet maydanoz.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Kara biber.
Pulbiber.
Tuz.
Un, tuz ve ılık su ile kulak memeai kıvamında hamur yoğurulur.
bıçakarası olan et tavaya alınır. Suyunu salıp tekrar çekince çok küçük doğranan bol soğanı eklenir. Sıvıyağ gezdirilir. Pulbiber ve tuz atılıp ocaktan alınır. Doğranan maydanozla harmanlanıp soğumaya bırakılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve çay tabağından büyük açılır. Yarısına soğuyan harçtan konur ve diğer yarısı ile üzeri kapatılır. Açılmaması için kenarlarından cimdik atılarak kapatılır. Üzerine biraz sıvıyağ sürülerek ve çevrilerek arkalı önlü pişirilir.Sacınız yoksa tavada da pişirebilirsiniz.
Şam Böreği Tarifi
|