Kızılcık Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
1 kilo kızılcık.
1 su bardağı şeker.
HAMURU İÇİN.
250 g tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri.
1 paket vanilya.
1 paket kabartma tozu.
1 çay bardağı sıvı yağ.
aldığı kadar un.
ÜZERİ İÇİN.
mavi haşhaş.
Hazırlanışı:
Kızılcık süzgecin üzerine alınır. Kaşıkla ezilir ve altındaki kaba püre kıvamında akmış olacaktır. Tencereye alınır. Toz şeker eklenir ve marmelatı pişirilir.
Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Tereyağı ve sıvı yağ geniş bir kaba alınır. Yumurta kırılır. Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unla kurabiye hamuru yoğurulur. Cevizden daha küçük yuvarlanır. Haşhaşa batırılır ve ortasından parmakla bastırılır. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alınır. 180 derecede fırına verilir.
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca ortalarına soğuyan kızılcık mermelatı konur ve sunuma hazırdır.
Kızılcık Marmelatlı Kurabiye Tarifi
|