Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Katmer Tarifi

Nurselin Mutfağı Katmer Tarifi





Katmer Tarifi

Malzemeleri:
HAMURU İÇİN.
7 su bardağı un.
1 fiske tuz.
Su.
İÇ HARCI İÇİN. 
2 yemek kaşığı tereyağı
400 g kaymak.
1 su bardağı tahin.
1 su bardağı ceviz.
2 yemek kaşığı şeker



Un geniş bir kaba alınır. Ortası açılır. Tuz atılır ve su ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur. 8 bezwye ayrılır ve büyükce açılır.
Tereyağı eritilir ve içine kaymak konularak karıştırılarak 1. Harcı hazırlanır.
Tahin ve şeker harmanlanarak 2. Harcı hazırlanır.
Elde edilen 8 bezenin 4 tanesi büyükce açılır. İçine kaymaklı harçtan yayılır. Kenarlarından çekilerek büyütülür ve 2 tarafından kapatılır. Tekrar kaymaklı harç yayılır ve 2 ucundan kapatılarak kare şekli elde edilir. Şekil aldıktan sonra oklava ile birazcık tekrar büyütülür. Dış yüzeyine eritilmiş tereyağı sürülür ve sacda sürekli döndürülerek pişirilir
Kalan 4 bezede aynı şekilde açılır. Üzerine tahinli harçtan yayılır ve çekilmiş ceviz serpilir. Rulo şeklinde sarılır ve kendi etrafında gül böreği gibi dolanır. Oklava ile tekrar büyütülür ve eritilmiş tereyağ sürülerek sacta pişirilir.
Sacınız yoksa tavada veya fırında da pişirebilirsiniz.