Ispanaklı El Açma Börek Tarifi
Malzemeler;
Hamuru için;
500 gr un
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İç harç için;
2 adet soğan
1,5 kg ıspanak
Pul biber
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Ara katlar için;
3 yemek kaşığı yoğurt
½ su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Tuz
Hazırlanışı;
İç harç için soğanları yemeklik doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, soğanları ilave edip kavurun. Ardından ıspanakları ekleyin, yumuşadıklarında baharatları ekleyip karıştırın. kenara alıp soğutun.
Ara katlara sürmek için olan malzemeleri bir kasede çırpın.
Hamur için olan malzemeleri yoğurun ve kıvama geldiğinde 12 bezeye bölün. Her bir bezeyi fırın kabınız büyüklüğüne göre açın.
Bezelerden birini yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Üzerine ara katlar için hazırladığınız sıvı harçtan fırça yardımıyla sürün. 2. Hamuru yerleştirin. Bu şekilde 4 kat hamuru üst üste aralara sıvı harç sürerek yerleştirin.
Ispanaklı harcınızın üçte birini üzerine yayın. 2 kat daha aralara sıvı harç sürerek açtığınız yufkaları yerleştirin.
Ispanaklı harçtan yayın. 2 kat daha yufka yerleştirin. Kalan ıspanaklı harcı yayın ve geriye kalan 4 kat yufkayı da yine aralarına sıvı harç sürerek yerleştirip, dilimleyin ve kalan sıvı harı üzerine eşit bir şekilde paylaştırın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.