Kıris Tarifi
Malzemeleri:
500 g kuzu kaburga eti
1,5 su bardağı ceviz
2 adet kuru soğan
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı besni üzümü
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tuz
KÖFTELERİ İÇİN
500 g kuzu kıyma
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
SOSU İÇİN
2 su bardağı sumak suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
Kaburga etleri tuz atılan bol suda haşlanır
Yıkanan kırık pirinç ve kıyma bir kaba alınır Tuzu, karabiberi atılır ve özleşene kadar yoğurulur Nohuttan biraz büyük köfteler elde edilir
Tencereye bol su konur Kaynayınca içine piyazlık doğranan soğanlar atılır Kaynara çıkınca Kara suyunu atması için haşlanan cevizler ilave edilir Islatılan besni üzümü ve haşlanan nohut bırakılır Hazırlanan köfteler, pirinç, haşlanan etler ve suyundan bir kepçe ilave edilir Köfteler pişince üzerine başka tavada hazırlanıp yağda yakılan salça ile buluşan sumak suyu ilave edilir Bir taşım kaynayınca sunuma alınır
Kıris Tarifi
|