Anasayfa » , , , » Oktay Usta Yeşil Elma Çilekli Kalp Pasta Tarifi

Oktay Usta Yeşil Elma Çilekli Kalp Pasta Tarifi





Çilekli Kalp Pasta Tarifi 

Malzemeleri:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı su

Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı köpürtülmüş şanti

Arası için:
çilek

Üzeri için:
çikolata cipsi
çilek



Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Suyu döküyoruz ve çırpıyoruz. Vanilyayı, kabartma tozunu ve unu eleyerek ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kalp şeklindeki pasta kalıbının altını yağlı kağıtla kapatıyoruz. Fırın tepsisine koyuyoruz, her tarafını sıvıyağla yağlıyoruz. Kek harcını döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi köpürtüyoruz. Krema soğuyunca içine iki kaşık krem şanti koyuyoruz ve mikserle çırpıyoruz.
Kek pişip de soğuyunda kalıbından çıkarıyoruz. Enlemesine üçe kesiyoruz. Temizlediğimiz kalp şeklindeki kalıbı servis tabağına koyuyoruz. İlk kat keki içine yerleştiriyoruz. Varsa çilek reçelini suyla karıştırarak kekin üzerine kaşıkla döküyoruz ve hafif ıslatıyoruz. Kremanın yarısının koyuyoruz. Üzerine doğranmış çilek koyuyoruz. İkinci kat keki üzerine kapatıyoruz. Yine çilek reçeliyle ıslatıyoruz. Kremayı üzerine döküp spatulayla düzeltiyoruz. Üzerine doğranmış çilek koyuyoruz. Son kat keki de üstüne kapatıyoruz. Elimizle hafif bastırıyoruz. Üzerine kalan krem şantiyi spatulayla sürüyoruz. Çikolata cipsi ve çilekle süsleyerek servis ediyoruz