Haşhaşlı Açma Tarifi
Haşhaşlı Açma Tarifi
MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
- 6 su bardağı un.
- 1 su bardağı süt.
- 1 adet yumurta.
- 1 su bardağı ılık su.
- 2 yemek kaşığı şeker.
- 1 paket yaş maya.
- yarım su bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
İÇ HARCI İÇİN.
- 200 g dövülmüş haşhaş.
- 1 su bardağı sıvıyağ.
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 6 bardak un konur. 1 paket yaş maya ve 2 kaşık şeker ilave edilir. Tuzu atılır. 1 bardak süt, ılık su ve yarım bardak sıvı yağ eklenir. 1 yumurta kırılır ve kulak memesinden biraz yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan yağlanan elle ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine yağda inceltilen haşhaş sürülür. Rulo şeklinde sarılır ve oluşan şerit kendi etrafında çevrilir. 2 ucundan ortası delik kalacak şekilde birleştirilip üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 10-20 dakika tepsi mayasında bekletilip 200 derecede fırına verilir.
|