Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı BEYAZ KREMALI VE ÇİKOLATALI PASTA Tarifi

Nurselin Mutfağı BEYAZ KREMALI VE ÇİKOLATALI PASTA Tarifi

Nurselin Mutfağı BEYAZ KREMALI VE ÇİKOLATALI PASTA Tarifi




BEYAZ KREMALI VE ÇİKOLATALI PASTA



Malzemeleri :

Muhallebisi İçin

30 g mısır nişastası.
15 g un.
70 g şeker.
yarım kilo süt.
35 g tereyağ.
400 g süt kreması.

Keki İçin

6 adet yumurta.
yarım çay kaşığı tuz.
60 g toz şeker. (3 yemek kaşığı)
50 g un.
50 g mısır nişastası.
20 g kakao.

Sosu için

100 g süt kreması.
100 g bitter çikolata.
yarım kilo çilek.


Hazırlanışı :

30 g (ortalama 2 tatlı kaşığı) mısır nişastası ve 15 g (ortalama 1 tatlı kaşığı) un çırpma kabına alınır. Üzerine 70 g (ortalama 3,5 yemek kaşığı) toz şeker eklenip çırpma teli ile çırpılır.
(Topaklanmaması için sütünü koymadan mutlaka çırpın). Üzerine yarım kilo süt eklenip ocağa alınır. Sürekli çırpılarak muhallebisinin pişirilmesi gerekir. Kıvama gelince ocaktan alınmadan içine tereyağ bırakılır ve eriyene kadar çırpılır. Tereyağ eriyince ocaktan alınıp geniş bir cam kaba aktarılır ve üzeri kabuk bağlamaması için streç filmle kaplanır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca 400 g taze krema eklenip mikser ile tekrar çırpılıp dolapta bekletilir.
5 adet yumurtanın sarısı ayrı bir kaba, beyazı ayrı bir kaba kırılır. Sarısının kırıldığı kaba ayrıca 1 yumurta bütün olarak kırılır.
Kırılan yumurta aklarının üzerine daha iyi köpürmesi ve sulanmaması için bir fiske tuz serpilip mikser ile traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır. Kıvama gelince 3 yemek kaşığı toz şeker eklenir ve tekrar çırpılır.
Kırılan yumurta sarılarının ğzerine (60 g ortalama 3 tatlı kaşığı) toz şeker ilave edilir ve rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpılır.
50 g un, 50 g mısır nişastası ve 20 g kakao elekten geçirilir.
Yumurtanın çırpılan sarıları yumurtanın çırpılan akları ile birleştirilir. Sıpatula ile karıştırılıp, homojen bir şekilde özleşmesi sağlanır. Üzerine elekten geçirilen kakao, nişasta ve un karışımı yavaşça alttan üste doğru karıştırılarak ilave edilir.
Hazırlanan karışım üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yayılırak üzeri düzeltilir. 170 derecede önceden ısıtılan fırında 10 dakika kadar pişirilir.
SSosu için 100 g çiğ kırema ocağa alınır. Isınınca altı kapatılıp ocaktan alınır. İçine 100 g bitter çikolata atılıp karıştırılarak eritilir.
Fırından alınan kek biraz ılıyınca pasta çemberi ile 2 adet aynı boyda kek parçası kesilir. İlk parçası sabitlenen çember ile beraber sunum tabağına alınır. Çemberin kenarlarına ortadan ikiye bölünen çilekler dizilir. Üzerine hazırlanan muhallebisi dökülür. Muhallebinin içine küçük doğranan çilekler serpilir ve ikinci kek parçası ile üstü kapatılır. Üzerine ince bir tabaka olacak şekilde muhallebi sürülür ve onun üzeri de hazırlanan çikolata sosu ile kaplanır. İsteğe bağlı olarak üzerini çilekle süsleyebilirsiniz.
Dolapta 2-3 saat bekleterek çemberini çıkarıp sunuma alabilirsiniz.