Nurselin Mutfağı HİNGEL Tarifi
Hamuru İçin Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde ılık su
1 tane yumurta
1 çay kaşığı ölçeğinde tuz
Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin Malzemeler:
200 gram kadar kıyma
2 tane büyük patates
2 tane büyük soğan
1 çay kaşığı kadar tuz
Haşlamak İçin Malzemeler
2 litre ölçüsünde su
Açmak İçin Malzemeler:
1 Kase kadar un
Üzeri İçin Malzemeler:
1 kase kadar sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı ölçüsünde tereyağı
1 tatlı kaşığı ölçüsünde salça
Hingel Yapılışı Nurselin Mutfağı:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kabın
içerisinde yoğurmayla başlayın. Hamur sert bir kıvam alınca hamuru 3 parçaya
bölüp dinlenmeye alın. Hamur dinlenirken bir yandan da patatesleri soyup
dilimleyip haşlamaya bırakıyoruz. Soğanları rendeledikten kıyma ile karıştırıp
patatesleri de içerisine ekliyoruz. Hamurdan çay bardağının ağız kısmıyla
böldüğümüz parçaların içerisine harçtan ekleyerek hamurun uçlarının birini
içeri diğerini dışarı katlayarak ağzını kapatıyoruz. Geniş bir tencerenin içerisine
su, tuz ve yağ katıp içerisine hingelleri bırakıp kaynatmaya başlıyoruz. Haşlanınca
üzerine tereyağı ve salça döküp farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz. Nurselin Mutfağı Hingel tarifi servise
hazırdır.
AFİYET OLSUN.