Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı ŞEMŞEMOTİK Tarifi

Nurselin Mutfağı ŞEMŞEMOTİK Tarifi



Nurselin Mutfağı ŞEMŞEMOTİK Tarifi 
Malzemeler:
300 gram kadar kuşbaşı halinde doğranmış dana eti
100 gram kadar tereyağı
2 tane soğan
2 tane yumurta
1.5 su bardağı ölçüsünde pirinç
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kadar pul biber
1 tatlı kaşığı ölçüsünde nane
1 tatlı kaşığı ölçeğinde toz biber
1 çay kaşığı kadar karabiber



Hamuru İçin Malzemeler:
3 kase kadar un
2 çay kaşığı ölçüsünde tuz

Şemşemotik YAPILIŞI Nurselin Mutfağı:
Etleri az bir suda pişiriyoruz. Et suyunu çekince üzerine kıyılmış soğan, maydanoz, sıvıyağı ekleyin. Biraz karıştırıp soteledikten sonra pul biber, karabiber, tuz, maydanoz, pirinç ve sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. Karışım ılırken bizde hamuru yapmaya geçelim. Yoğurma kabına un ve tuz ekledikten sonra hafifçe su eklerek kıvama gelince yoğurun. Bezeler koparıp oklava ile açın ve çay tabağı kadar açın. İçerisine hazırlanan iç konulduktan sonra bir tencereyi su doldurup içerisine su koyup haşlamaya bırakın.  Nurselin Mutfağı Şemşemotik Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.