Show Tv
ekranlarının sevilen yemek programı Nursel’in
Mutfağı bu gün ki ( 19 Şubat 2015
) programında sizleri Kastamonu mutfağına
konuk ediyor. Kastamonu mutfağının
leziz yemekleri bu yayında sizlerle. 19
Şubat Nursel’in Mutfağı Küre Mantısı tarifi ve 19 Şubat Nursel’in Mutfağı yemek tariflerini sayfamızın alt
kısmında bulabilirsiniz. Ayrıca Nursel’in
mutfağı günün menüsü ve Nursel’in
mutfağı eski yemek tariflerini beyazlimon.blogspot.com.tr
adresinde güncel olarak bulabilirsiniz.
Küre Mantısı Tarifi
Nursel’in Mutfağı Kastamonu Mutfağı 19 Şubat 2015
Hamuru İçin Malzemeler:
1 tane orta boy yumurta
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin Malzemeler:
400 gram kadar kıyma
1 kase kadar pirinç
2 tane soğan
1 tatlı kaşığı ölçüsünde pul biber
1 tatlı kaşığı ölçüsünde karabiber
3 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 litre ölçüsünde et suyu
Küre Mantısı Yapılışı:
Unumuzun içerisine 1 tane yumurta kırıp tuz serpiştirip ve
su ekleyip yoğuruyoruz. Hamurumuz güzelce yoğurulduktan sonra üzerini naylon
ile örtüp dinlenmeye bırakıyoruz. Pirinçlerimizi haşlayarak soğumaya
bırakıyoruz. İncecik doğranan soğanlar kıymaya karıştırılıp üzerlerine
karabiber, tuz ve pul biber serpiştirip pirinç eklenerek yoğuruyoruz. Dinlenmiş
halde bulunan hamurumuz 4 parçaya ayrılır ve 3 tanesi mantı için kare biçiminde
kesilir. Kare şeklinde kesilmiş hamurların içerisine kıymalı karışımı ekleyip
kenarlarına bastırarak kapatıyoruz. Tüm mantıları böyle hazırladıktan sonra
bunların pişecekleri tepsinin üzerinde tereyağı eritip üzerine mantıları
koyuyoruz. Mantıları tereyağı yardımı ile çevire çevire kızartıyoruz. Mantılar
kızardıktan sonra üzerlerine 1 litre et suyu döküp açmış olduğumuz son
yufkamızla da üzerini kapatıyoruz. Mantıları üzerlerinde yufka ile et suyunda
pişiriyoruz ve Küre Mantımız servise hazırdır.