Anasayfa » , » Küre Mantısı Tarifi Nursel’in Mutfağı Kastamonu Mutfağı 19 Şubat 2015

Küre Mantısı Tarifi Nursel’in Mutfağı Kastamonu Mutfağı 19 Şubat 2015



Show Tv ekranlarının sevilen yemek programı Nursel’in Mutfağı bu gün ki ( 19 Şubat 2015 ) programında sizleri Kastamonu mutfağına konuk ediyor. Kastamonu mutfağının leziz yemekleri bu yayında sizlerle. 19 Şubat Nursel’in Mutfağı Küre Mantısı tarifi ve 19 Şubat Nursel’in Mutfağı yemek tariflerini sayfamızın alt kısmında bulabilirsiniz. Ayrıca Nursel’in mutfağı günün menüsü ve Nursel’in mutfağı eski yemek tariflerini beyazlimon.blogspot.com.tr adresinde güncel olarak bulabilirsiniz.

Küre Mantısı Tarifi Nursel’in Mutfağı Kastamonu Mutfağı 19 Şubat 2015

Hamuru İçin Malzemeler:

1 tane orta boy yumurta
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Alabildiği kadar un

İç Harcı İçin Malzemeler:

400 gram kadar kıyma
1 kase kadar pirinç
2 tane soğan
1 tatlı kaşığı ölçüsünde pul biber
1 tatlı kaşığı ölçüsünde karabiber
3 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 litre ölçüsünde et suyu

Küre Mantısı Yapılışı:

Unumuzun içerisine 1 tane yumurta kırıp tuz serpiştirip ve su ekleyip yoğuruyoruz. Hamurumuz güzelce yoğurulduktan sonra üzerini naylon ile örtüp dinlenmeye bırakıyoruz. Pirinçlerimizi haşlayarak soğumaya bırakıyoruz. İncecik doğranan soğanlar kıymaya karıştırılıp üzerlerine karabiber, tuz ve pul biber serpiştirip pirinç eklenerek yoğuruyoruz. Dinlenmiş halde bulunan hamurumuz 4 parçaya ayrılır ve 3 tanesi mantı için kare biçiminde kesilir. Kare şeklinde kesilmiş hamurların içerisine kıymalı karışımı ekleyip kenarlarına bastırarak kapatıyoruz. Tüm mantıları böyle hazırladıktan sonra bunların pişecekleri tepsinin üzerinde tereyağı eritip üzerine mantıları koyuyoruz. Mantıları tereyağı yardımı ile çevire çevire kızartıyoruz. Mantılar kızardıktan sonra üzerlerine 1 litre et suyu döküp açmış olduğumuz son yufkamızla da üzerini kapatıyoruz. Mantıları üzerlerinde yufka ile et suyunda pişiriyoruz ve Küre Mantımız servise hazırdır.