Anasayfa » , , » Nurselin Mutfağı KARYAĞDI TATLISI Tatlısı Tarifi izle

Nurselin Mutfağı KARYAĞDI TATLISI Tatlısı Tarifi izle



Nurselin Mutfağı Karyağdı Tatlısı Tarifi izle

Tabanı İçin Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı kadar toz şeker
2 su bardağı ölçüsünde su

MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELERİ:
1 litre süt
Yarım su bardağı kadar toz şeker
2 yemek kaşığı kadar un
Yarım su bardağı ölçüsünde tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar vanilya

KARYAĞDI TATLISI ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:
1 su bardağı kadar soğut süt kreması
2 yemek kaşığı kadar toz şeker
Hindistan cevizi

KARYAĞDI TATLISI YAPILIŞI:
Büyük bir borcama etimeklerimizi diziyoruz. Toz şekerimizi tencereye koyup kısık ateşte karamelize olana kadar pişiriyoruz. Üstüne su koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu şerbeti etimeklerin üzerine gezdirelim. Muhallebisi için ise tüm malzemeleri tencereye koyup koyulaşana kadar pişirelim. Piştikten sonra etimeklerin üzerine dökelim. Büyük bir kaseye soğuk süt kremasını ve toz şekeri koyup koyu bir kıvam alana kadar çırpalım. Sonrasında soğuyan muhallebinin üzerine döküp yayalım. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servise hazır hale getirelim.

AFİYET OLSUN.

Nurselin Mutfağı KARYAĞDI TATLISI Tatlısı Tarifi izle


Nurselin Mutfağı Ağlayan Kek Tarifi
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş Tarifi
Nurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği Tarifi


0 yorum:

Yorum Gönder