Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Hışhış Böreği Tarifi

Nurselin Mutfağı Hışhış Böreği Tarifi

Nurselin Mutfağı Hışhış Böreği Tarifi 

Malzemeler:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
7 su b. un
1 su bardağı nişasta
İç harcı için:
200gr. pastırma
200 gr. beyaz peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ


Yapılışı:
Hamur için sıvı malzemeler karıştırılır ve un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir,
Nişasta ile 1 su bardağı un karıştırılır ve hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır, un ve nişasta karışımına bulanır, Hamur yarım saat dinlendirilir, Bezeler baklava yufkası inceliğinde açılır,
Yukfa iki tarafından ortaya doğru büzülür, dört parmak kalınlığında uzun bir yufkamız olmalı,
İçi için pastırmalar jülyen doğranır, beyaz peynir ezilir, Büzülen yufkanın ucuna tercih edilen harçtan koyulur ve dört parmak kalınlığında kapatılır ve kesilir, Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır,
Tereyağ eritilir ve sıvıyağ ile karıştırılır, kızdırılır, Böreklerin üzerine teker teker kaşık kaşık gezdirilir, 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.


Nurselin Mutfağı Çortu Taplaması Tarifi
Nurselin Mutfağı Ağlayan Kek Tarifi
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş Tarifi
Nurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği Tarifi

Nurselin Mutfağı
Tatlı Tarifleri
Ardanın Mutfağı


0 yorum:

Yorum Gönder