Anasayfa » , » Çevirme Tarifi Nursel'in Mutfağı

Çevirme Tarifi Nursel'in Mutfağı



Çevirme Tarifi Nursel’in Mutfağı Aydın Mutfağı 
Malzemeler:

2 demet ısırgan otu
1 demet kadar yeşil soğan
Yarım demet dereotu
6 sap kadar pırasa
2 yemek kaşığı ölçüsünde un
2 çay kaşığı kadar karabiber
2 çay kaşığı ölçüsünde pul biber
20 tane kuru biber

Çevirme Yapılışı:

Isırgan otu, yeşil soğan, dereotu ve pırasayı incecik doğruyoruz. Üzerine ise 2 yemek kaşığı kadar un serpiştiriyoruz. Karabiber, pul biber ve tuzu da ilave ediyoruz ve tüm malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Yeşilliklerimizin 2 tarafı da ince olana kadar tavada kızartıyoruz. Sonra yağlı kağıda çıkartıp üçgen şeklinde dilimlere ayırıyoruz. Kuru biberimizi ayrıca kızartıyoruz. Biberlerimizi yeşilliklerden elde ettiğimiz krep dilimlerine sarıp servise sunuyoruz.

AFİYET OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder