Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Ispanaklı Borani Tarifi

Nurselin Mutfağı Ispanaklı Borani Tarifi


Nurselin Mutfağı Ispanaklı Borani Tarifi


Ispanaklı borani tarifi izlemek için aşağıdaki video kutucuğuna gidiniz...

·         1 kilo kadar ıspanak
·         2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ
·         1 çorba kaşığı kadar un
·         1 kase kadar yoğurt
·         2 diş sarımsak
·         Tuz
Sosu İçin:
·         1 kaşık tereyağı
·         Pul biber

Öncelikle ıspanakları ayıklayıp yıkanır. Yıkandıktan sonra ip ince doğranıp ve tencereye atılır. Ispanaklar kendi suyunda sotelendikten en fazla 7 dakika sonra ocaktan alırız. Ispanaklar bir tabağa konduktan sonra tencereye sıvı yağ konur, yağ biraz kızdırılıp ve ardından un koyulur karıştırırız. Bu karışıma ıspanaklar eklenip ve beraber sotelenirler daha sonra tabağa alırız. (Ispanakların yapışmaması için tencereye birazcık su koyabilirsiniz. Sarımsaklar ince ince kıyılır, yoğurt ile karıştırılır, bu yoğurtlu karışım, ıspanakların üstüne dökülür. Sosu için tereyağı tavaya konur eriyince biberler atılır çok kızdırılmadan ocaktan alırız ve yoğurtlanmış ıspanağın üstüne dökülür.
Biz ıspanağın yemeğini değil
Ispanaklı borani tercih ediyorum çok pratik ve çok lezzetli. En zor bölümü ıspanakları yıkama ve ayıklama kısmı , Afiyet olsun


Nurselin Mutfağı Çortu Taplaması Tarifi
Nurselin Mutfağı Ağlayan Kek Tarifi
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş Tarifi
Nurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Yağ Mantısı Tarifi İzle
Nurselin Mutfağı
Tatlı Tarifleri
Ardanın Mutfağı


0 yorum:

Yorum Gönder