Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Külçe Tarifi

Nurselin Mutfağı Külçe Tarifi

Nurselin Mutfağı Külçe Tarifi
Külçe Hatay Yöresel Yemeği Tarifi
Gereken Malzemeler
1 kilogram un
1 su bardağı kadar süt
Bir tutam çörek otu
Susam ve şumra (rezene)
1 çay bardak kadar da zeytinyağı
1 yemek kaşıkı kadar kuru maya
½ çay bardağı zeytin yağı
Yapılışı;
Geniş bir kabımıza öncelikle unumuzu ortası açık olacak şekil de koyup ortasına sütümüzü ve dışarda beklettiğimiz mayamızı koyup yoğurmaya başlıyoruz ve ardından içine, kıvama gelinceye kadar ılık su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Ardından sıra ile susam, çörek otu ve şumramızı hamurumuza katıyoruz  sertçe bir hamur sağlayıp   üzerine  bir bez örterek beklemeye alıyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra ise (üzeri kabarmaya başlamış olacak) hamurumuzu küçük yumaklar halin de yağ yardımıyla yuvarlak biçimde açıyoruz ve hamuru elimize alarak daire biçimi verdirip   yağlanmış tepsiye sıra ile birbirine değmeyecek biçimde yerleştirince ve 150 derece önceden  ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirimce ortalama 15 dakika ile 20 dakika sonra  külçelerimiz hazır kıvama gelir afiyet bal şeker olsun.

Nurselin Mutfağı Çortu Taplaması Tarifi
Nurselin Mutfağı Ağlayan Kek Tarifi
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş Tarifi
Nurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği Tarifi

Nurselin Mutfağı
Tatlı Tarifleri
Ardanın Mutfağı


0 yorum:

Yorum Gönder