Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Cevizli Biber Tarifi

Nurselin Mutfağı Cevizli Biber Tarifi

Nurselin mutfağı Antakya (Cevizli Biber tarif) izlemek için aşağıdaki video kutucuğuna gidiniz...


·         1 adet salçalık biber
·         3 çorba kaşığı kadar tatlı pul biber
·         4-5 çorba kaşığı kurutulmuş ve dövülmüş ekmek
·         7-8 adet ceviz içi
·         4/3 çay bardağı kadar zeytinyağı
·         3-4 diş sarımsak
·         1,5 çay kaşığı kadar kimyon
·         Tuz
Servis için;
·         Tost ekmeği
·         Maydanoz yaprağı
·         Ceviz

Yapılışı:
Tatlı pul biberi derin bir kapta 1,5 çay bardağı su ile ıslatın, taze biberimizi yıkayıp temizleyip kıyın. Ekmek içinizi bildiğiniz yöntemle toz haline getiriniz.
Et dövme makinasından önce cevizlerimizi çekin, ardından taze biberimizi çekin. Islanmış ve şişmiş pul biberimize ekleyin, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, kimyon, kuru ekmek ve tuzu ekleyip iyice karıştırım.
Tüm karışımı tekrar et dövme makinanızdan geçirelim ki iyice özdeşleşsin.
Servis İçin :
Tost ekmeklerinin kenarlarını alıp, üzerine bu karışımdan sürelim, ekmeğinizi 4’e bölüp, maydanoz yaprağı ile süsleyin.
Ya da
Meze tarzında tabağa yayıp, ceviz ve turşu ile süsleyiniz, arzu ederseniz zeytinyağı da döküp gezdiriniz.
Afiyet olsun
Not:
Arap kültürüne ait bu meze, özellikle rakı sofralarınıza renk katacaktır. Minik kanepeleri çay eşliğinde ikramınızda da servis edebilirsiniz.
Nurselin Mutfağı Çortu Taplaması Tarifi
Nurselin Mutfağı Ağlayan Kek Tarifi
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş Tarifi
Nurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği Tarifi


0 yorum:

Yorum Gönder